بهترین سن برای کاشت مو

بهترین سن برای کاشت مو

بهترین سن برای کاشت مو

ریزش موها مشکلی آزار دهنده و استرس آور است. روش های مختلفی برای درمان ریزش مو وجود دارند که از جمله آن می توان به کاشت مو اشاره کرد. شاید پس از هر نوع ریزش مو، کاشت مو به عنوان اولین گزینه به ذهن شما بیاید؛ اما نه درمان هر نوع ریزش مو کاشت مو است و نه در هر سن و سالی می توان از کاشت مو استفاده کرد.

بنابراین یکی از مهم ترین موضوعات در انتخاب کاندید مناسب برای کاشت مو، سن متقاضی است. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب به بررسی سن مناسب کاشت مو بپردازیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.

ریزش مو از چه سنی شروع می‌شود؟

پدیده ریزش مو به طور عمده در سنین میانسالی آغاز می‌شود. بیشتر افراد نشانه‌های کم شدن تراکم موهای خود را به مرور در دهه سی و چهل زندگی احساس می‌کنند. این روند ریزش مو اغلب از دهه ششم زندگی به بعد شتاب بیشتری گرفته و افراد اغلب از این سنین به بعد به وضوح شاهد کم پشت شدن موهای خود خواهند بود.

معمولاً سی سالگی برای بسیاری از افراد سن شروع ریزش مو در نظر گرفته می‌شود. افراد از این سن به بعد کمابیش علائم ریزش مو را تجربه خواهند کرد و به مرور این وضعیت در آنان تثبیت می‌شود. به همین دلیل سن هدف برای کاشت مو اغلب از سی سالگی به بعد است و این افراد کاندیدهای مناسبی برای جراحی کاشت مو به حساب می‌آیند.

بهترین سن برای کاشت مو
کاشت مو ترکیبی لیماکاشت

با این حال نمی‌توان یک فرمول مشترک برای همه افراد پیچید. گاهی اوقات ممکن است ریزش مو در سنین پایین‌تر آغاز شود. این موضوع به چندین فاکتور عمده بستگی دارد. ریزش مو در مردان غالباً در طی فرآیند آلوپسی یا طاسی آندروژنی (طاسی با الگوی مردانه) و تحت تأثیر هورمون دی هیدروتستوسترون رخ می‌دهد و عواملی چون استرس در تشدید آن نقش دارند. این نوع طاسی ممکن است از سنین بلوغ تا میانسالی رخ دهد. فاکتورهای ژنتیکی در تعیین استعداد افراد به ابتلا به آلوپسی آندروژنی نقش دارند.

بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو

از سوی دیگر، با بالاتر رفتن سن، نازک شدن موها و متعاقباُ ریزش آن‌ها امری طبیعی خواهد بود. ممکن است برخی افراد بیشتر از سایرین نسبت به این پدیده طبیعی حساس بوده و نشانه‌های ریزش مو را در سنین پایین‌تر نشان دهند. بنابراین توصیه می‌شود که هرگاه با علائم ناخواسته ریزش مو مواجه شدید، حتماً با پزشک خود در این خصوص مشورت کنید. ریزش مو در سنین پایین‌تر را می‌توان با مصرف دارو کنترل کرد. 

زمان مناسب برای کاشت مو

در خصوص بهترین زمان کاشت مو نظرات در بین کارشناسان اندکی متفاوت است. معمولاً توصیه می‌شود که در صورت امکان افراد تا سی سالگی برای کاشت مو صبر کنند. با این حال بسته به شرایط و ملزومات هر یک از بیماران ممکن است بتوان استثنائاتی نیز قائل شد.

برخی متخصصان سن بالاتر از ۴۰ سال را برای کاشت مو توصیه می‌کنند. اگر قصد انجام عمل پیوند مو را دارید،‌ انتخاب مناسب‌ترین زمان را به جراح مطمئن خود بسپارید. جراح با در نظر گرفتن فاکتورهای موفقیت و ریسک فاکتورهای شما بهترین زمان را برای شما تعیین خواهد کرد.

اهمیت نقش سن در موفقیت کاشت مو

نکته مهم در تعیین بهترین سن برای کاشت مو این است که فردی که قصد انجام جراحی کاشت مو را دارد، باید الگوی ریزش موی تثبیت شده‌ای در زمان انجام جراحی داشته باشد. فرآیند کاشت مو به این ترتیب است که گرافت‌های مو در محل‌هایی که تراکم و قطر موها در آن کمتر است کاشته می‌شوند و این فرآیند به طور بالقوه دائمی است. حال اگر ریزش موی فرد در نواحی دیگر که پیشتر مشکلی نداشته‌اند آغاز شود، یک سری جزایر از موهای کاشته شده بر روی سر فرد باقی می‌ماند و فاصله بین آن‌ها همچنان خالی و بدون مو خواهد بود.

[random-posts]

معمولاً زمانی که فرد به سن سی سالگی می‌رسد، از سرعت ریزش مو کاسته شده و ریزش موها الگویی قابل پیش بینی به خود می‌گیرد. در این سن ما اغلب پیشنهاد می‌کنیم که افراد جراحی کاشت مو را مد نظر بگیرند.

لازم به ذکر است که فرآیند کاشت مو بر روی تمامی جنبه‌های زندگی شما اثر خواهد گذاشت و تا حد زیادی زندگی شما را متحول خواهد کرد. بنابراین باید قبل از اینکه بلافاصله به این روش روی بیاورید، همواره سایر گزینه‌های پیش روی خود را بررسی کرده باشید. جراحی چه کوچک و چه بزرگ، نیازمند تعهد و پذیرش مسئولیت خواهد بود و لازم است که قبل از اینکه در خصوص آن تصمیم بگیرید، به اندازه کافی فکر کرده و جوانب آن را بسنجید.

کاشت مو سوپرترکیبی پلاس لیماکاشت
کاشت مو سوپرترکیبی پلاس لیماکاشت

کاندید مناسب برای انجام عمل زیبایی پیوند مو از نظر سن

معمولاً آقایان از ابتدای دهه ۲۰ زندگی خود با مشکل ریزش مو مواجه می‌شوند. در خصوص خانم‌ها نازک شدن موها اغلب به دنبال یائسگی رخ می‌دهد. بنابراین بسته به شرایط هر فرد و با در نظر گرفتن استثنائات می‌توان با کمی گشاده دستی بازه سنی ۲۵ تا ۷۵ سال را برای انجام عمل زیبایی پیوند مو در نظر گرفت.

معمولاً سال‌های ابتدایی دهه ۲۰ برای کاشت مو توصیه نمی‌شود؛ چراکه این افراد ممکن است به مرور زمان حتی بعد از پیوند مو نیز دچار ریزش مو شوند و مجدداً ناچار به تکرار این جراحی خواهند بود. بنابراین این افراد کاندید مناسبی برای انجام عمل زیبایی پیوند مو به حساب نمی‌آیند. به علاوه، همانطور که گفتیم در این سنین هنوز الگوی ریزش مو به طور کامل مشخص نشده است. بنابراین متخصصان اغلب انجام عمل زیبایی کاشت مو را به افراد با سن بالاتر از ۳۰ و حتی در مواردی بالاتر از ۴۰ سال پیشنهاد می‌کنند.

بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو

با این حال باید در نظر داشته باشید که سن تنها فاکتور تعیین کننده برای انتخاب کاندید مناسب برای انجام عمل زیبایی پیوند مو نیست و عوامل دیگری از جمله الگوی ریزش مو، مساحت ناحیه‌ای که دچار طاسی شده است، کیفیت مو در ناحیه دهنده و… نیز در این امر دخیل شناخته می‌شوند.

مشکلات کاشت مو در سنین زیر ۲۰ سال

ممکن است شما هم جزو آن دسته افرادی باشید که با دیدن نخستین علائم آلوپسی بی‌صبرانه به سراغ تکنیک‌های جراحی پیوند مو می‌روند. با این حال باید به شما بگوییم که کاشت مو در سنین پایین با خطراتی همراه است. از جمله آنکه ممکن است با گذشت زمان و بالاتر رفتن سنتان، الگوی ریزش مو در شما تغییر پیدا کرده و قسمت‌هایی از پوست سر که در آن موهای جدید را کاشته‌اید، نمایی ناهمگون و وصله وصله پیدا کند.

همانطور که گفتیم، وقتی هنوز سن شما کم است، تشخیص صحیح الگوی طاسی به طور دقیق امکان پذیر نبوده و نمی‌توان پیش بینی کرد که تا چه اندازه و با چه الگویی موهایتان عقب نشینی خواهد کرد. برای همین ممکن است بعدها نیاز باشد که برای بار دوم زیر تیغ جراحی بروید تا این بار قسمت‌هایی که بعد از عمل اولتان خالی شده‌ است را گرافت کنید.

جراح شما هم به خوبی از تبعات ریزش مو در سنین پایین و اثر منفی آن بر روی اعتماد به نفس شما آگاه است. با این حال همواره می‌توانید روش‌های غیرجراحی را برای جلوگیری از ریزش موی خود به کار گیرید. شما می‌توانید با مشورت با متخصصان حاذق در درمان ریزش مو بهترین راهکار پیش روی خود را یافته و تا زمانی که از نظر سنی برای جراحی کاشت مو آماده می‌شوید این راهکارها را به طور موقت به کار ببندید.

کاشت موهای زیر ۳۰ سال

معمولاً پزشکان انجام عمل زیبایی کاشت مو را به افراد زیر ۳۰ سال توصیه نمی‌کنند. حتی در مواردی که ریزش مو با الگوی مردانه در سنین پایین رخ می‌دهد، توصیه می‌شود که از به کارگیری تکنیک‌های جراحی کاشت مو در سن زیر ۳۰ سال (و به نظر بعضی متخصصان زیر ۴۰ سال) خودداری کنید.

بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو

معمولاً تا سنین ۳۰ تا ۳۵ سالگی ریزش موی شما تثبیت می‌شود. البته این به آن معنا نیست که به هیچ عنوان نمی‌توانید قبل از این سن جراحی پیوند مو انجام دهید، اما بیشتر اوقات توصیه می‌شود که تا زمانی که فاز سریع ریزش مو به اتمام نرسیده و خط رویش مویتان تثبیت نشده، صبر کنید. 

نحوه تشخیص سن مناسب کاشت مو

به طور کلی، سن مناسب کاشت مو به دو عامل اصلی وابسته است :

  1. جنسیت،
  2. علت ریزش مو.

از منظر جنسیت، برای خانم ها محدوده سنی خاصی جهت کاشت مو وجود ندارد. از منظر علت ریزش مو نیز، برای افرادی که به دلیل صدمه یا بیماری زمینه ای درمان شده، به کم پشتی یا طاسی مبتلا شده اند نیز محدودیت سنی وجود نخواهد داشت. بنابراین محدوده سنی مناسب برای کاشت مو، مربوط به آقایانی است که علت ریزش موی آنها دلایل ارثی یا آلوپسی آندروژنی است.

کاشت مو لیما
کاشت مو لیما
نـمونه کاشت مو لیما
نـمونه کاشت مو لیما
نمونه کاشت مو لیما
نمونه کاشت مو لیما

ریزش موی ارثی یا آلوپسی آندروژنی

طبق تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته است، عوامل هورمونی مهم ترین علت ریزش موی ارثی یا آلوپسی آندروژنی هستند. هورمون های مردانه معروف به آندروژن ها که حتی در بدن زنان نیز با مقادیر کمتری نسبت به مردان، ترشح می شوند. هورمون های آندروژنی منجر به رشد موهای کوتاه تر و نازک تر می شوند.

در صورتی که تاثیر این هورمون ها بیشتر شود، گاهی رشد مو در منطقه خاصی از سر متوقف می شود و به طور کلی آن ناحیه طاس می شود. چون فرق سر دارای گیرنده های آندروژنی بیشتری نسبت به سایر نواحی سر است، به همین دلیل بیشترین ریزش مو در این نواحی دیده می شود. برخی از افرادی که دچار ریزش موی ارثی هستند، فولیکول های موی آن ها به طور ارثی پاسخ دهی بیشتری نسبت به هورمون های آندروژنیک دارند.

بهترین زمان کاشت مو

برای انتخاب کاندیدای مناسب کاشت مو از نظر سنی، می توان یک حداقل و حداکثر سن کاشت مو در نظر گرفت. به طور کلی مردانی که دچار ریزش موی ارثی هستند، در سنین بین ۲۵ تا ۶۵ سال می توانند اقدام به کاشت مو کنند. اما این سن نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است. حداقل سن کاشت مو، وابسته به تثبیت ریزش مو است.

بیشتر افرادی که به دلایل ارثی دچار ریزش مو می شوند، در سنین بین ۲۰ تا ۳۰ سال در اوج ریزش مو قرار دارند و هنوز مشخص نیست که کدام بخش از فولیکول های مو، جزو فولیکول های مقاوم اند. به همین دلیل افرادی که هنوز دچار تثبیت فولیکول ها در نواحی بانک مو نشده اند، کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستند.

حداکثر سن کاشت مو نیز، وابسته به قوای بدن و وضعیت سلامت جسمانی فرد است. به دلیل آنکه با افزایش سن، افراد دچار بیماری ها مختلف می شوند، همچنین میزان قوای فولیکول ها و ترمیم پذیری زخم ها کاهش می یابد؛ بهتر است کاشت مو را به سنین خیلی بالا موکول نکرد.

بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو

به طور خلاصه، ویژگی های کاندید مناسب کاشت مو را می توان در موارد زیر عنوان کرد:

  • به طور معمول آقایانی که ریزش موی آنها در مقیاس نوروود (Norwood Scale) فراتر از کلاس ۳ یا بالاتر است و در صورتی که الگوی ریزششان تثبیت شده باشد، کاندید مناسبی برای پیوند موی طبیعی خواهند بود.
  • اگر ریزش موهای فرد به مدت پنج سال پیشرفت نکرده است، احتمالاً کاندیدای مناسبی برای کاشت موی طبیعی هستند.
  • افرادی که از نظر سابقه بیماری و قوای بدن در شرایط خوب و مناسبی قرار دارند.
  • افرادی که انتظاراتی واقع گرایانه نسبت به عمل کاشت مو دارند.

معایب کاشت موی زودهنگام

اگر ریزش مو در نواحی بانک مو ثبیت نشده باشد، تفاوت بین موهای دائمی و موهایی که در آینده دچار ریزش خواهند شد، دشوار است. در این صورت ممکن است موهای کاشته شده، نسبت به ریزش مقاوم نباشند و در آینده ای نزدیک بریزند. از طرفی اگر ریزش مو بعد از کاشت، به طاسی های شدید ختم شود، بانک مو نیز خالی شده و جای زخم کاشت مو قابل رویت خواهد بود. سری که حالا کاملاً طاس است، پوششی برای جای زخم های بسیار ریزی که در روش FUE و اسکارهای بزرگ تری که در روش FUT بوجود می آید، ندارد.

از طرفی با توجه به تداوم ریزش مو در این افراد، ممکن است موهای اطراف موهای کاشته شده نیز دچار ریزش شوند که این مسئله باعث ایجاد ظاهری ناخوشایند در فرد می شود.

کاشت مو سوپرنرکیبی لیماکاشت
کاشت مو سوپرنرکیبی لیماکاشت

نحوه پیش بینی وضعیت بانک مو

فولیکول های مو در سراسر بدن را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد؛ فولیکول هایی که نسبت به هورمون های آندروژنی مقاومت دارند‌ و فولیکول هایی که نسبت به این هورمون‌ها حساس اند. فولیکول های بدن و نواحی پشت سر (بانک مو)، عمدتاً نسبت به تاثیرات هورمون های آندروژنی مقاوم اند. البته در برخی از افراد، تعدادی از فولیکول های پشت سر نیز نسبت به هورمون های آندروژنی مقاوم نیستند. این دسته از افراد، ذخایر مناسبی برای استخراج گرافت ها در اختیار نداشته و ما کاشت مو را به آنها توصیه نمی کنیم.

بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو

در متقاضیان جوان کاشت مو، به ویژه‌ کسانی که کمتر از ۲۵ سال سن دارند، اگر پیش بینی مقاومت فولیکول های بانک مو نسبت به هورمون های آندروژنی غیرممکن نباشد، بسیار دشوار است. در این سنین نمی توان با قطعیت گفت که چه تعداد از فولیکول های بانک مو نسبت به ریزش مقاوم اند و در آینده دچار ریزش نخواهند شد. اما در سنین بالاتر، وضعیت ریزش مو تقریباً تثبیت شده یا قابل پیش بینی است.

راه حل ریزش مو در جوانان کمتر از ۲۵ سال

برای جوانان کمتر از ۲۵ سال یا جوانانی که هنوز در ناحیه بانک مو به ثتبیت نرسیده اند، راه حل های دیگری همچون داروهای فیناستراید و یا محلول موضعی ماینوکسیدیل و همچنین قرص اسپیرونولاکتون برای تنظیم هورمون ها، توصیه می شود. در واقع این افراد تا زمان تثبیت ریزش مو، می توانند از این روش های درمانی برای کنترل ریزش مو و یا حتی بازگرداندن بخشی از موهای از دست رفته استفاده نمایند.

280220140_1021259388484804_5139863713229612413_n
کاشت ابرو

کاشت مو در ریزش موی حاد

افرادی که در سنین پایین تر دچار ریزش مو می شوند، با احتمال بیشتری دچار طاسی های گسترده در آینده می گردند. از طرفی کاشت مو مانند چاقویی دو لبه در ریزش موی حاد عمل می کند. بنابراین کاشت مو در سنین پایین در افرادی که با ریزش موی شدید مواجه اند، سختی کار را چند برابر می کند.

بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو

فرد جوانی را در نظر بگیرید که خط رویش موهایش در نواحی گیج گاهی با ریزش مواجه شده و بالا رفته است؛ اولا برداشت تعداد زیادی گرافت از ناحیه بانک مو، به معنای استفاده بیش از حد از ذخایر بانک مو است. در این حالت به دلیل ریزش موی پیش رونده و حاد در سنین پایین، با فرض اینکه حتی موهای کاشته شده نریزند، مرکز سر دچار طاسی خواهد شد و موهای کاشته شده در ناحیه گیج گاه، به شکل نامناسبی به نظر می رسند.

حالا اگر ریزش مو در این فرد تا حدی پیشرفت کند که در آینده نتوانیم طاسی های جدید را جبران کنیم، سری خواهیم داشت که در بخش هایی مو دارد و در بخش هایی خالی از مو است. در این حالت، فرد نامبرده مجبور به تراشیدن کامل سر خواهد شد که باز هم با مشکل پدیدار شدن آثار زخم کاشت مو مواجه خواهد شد.

خدمات لیما کاشت

اما در افرادی که در سنین بالاتر دچار طاسی شدید هستند؛ داستان به کلی متفاوت است. مثلاً در دهه ۳۰ یا ۴۰ زندگی یک فرد با طاسی حاد، می توان در نواحی خط رویش مو، اقدام به کاشت مو کرد. قاعدتاً در این حالت با محدودیت بانک مو مواجه هستیم و نمی توانیم نواحی گیج گاهی را پر کنیم؛ اما ظاهری که با همان کاشت خط رویش حاصل می شود، بسیار مطلوب است. در این حالت موهای متقاضی شبیه به فردی می شود که در دهه دوم زندگی خود به سر برده و کمی دچار ریزش مو شده است. یعنی ۱۰ الی ۲۰ سالی جوان تر به نظر می رسد.

بنابراین می توان به این نتیجه رسید که شیوه کاشت مو در طاسی های کم، متوسط و شدید متفاوت است و گذر سن و ثبات ریزش مو، به پزشک کمک می کند که شیوه و محل مناسب کاشت مو را مدیریت نماید. به عنوان مثال، در طاسی های شدید هدف اصلی جبران مناطق گیج گاهی و تاجی نیست؛ در صورتی که در طاسی های با شدت کم، می توان خالی شدن موهای این دو ناحیه‌ را به خوبی جبران نمود.

بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو بهترین سن برای کاشت مو

سوالات متداول

آیا باید هزینه کاشت مو را به صورت یکجا پرداخت کرد؟

خیر. لیما کاشت شرایط ویژه ای برای افرادی که قصد پرداخت اقساطی دارند را در نظر گرفته است.

با توجه به اینکه هزینه ترمیم موها با استفاده از دارو کمتر از کاشت مو است؛ بهتر نیست که از این روش استفاده کنیم؟

شما باید به کاشت مو به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت نگاه کنید. هرچند که در ابتدا هزینه بیشتری را متحمل خواهید کرد؛ اما در نهایت یک راه‌حل دائمی به شما ارائه شده که تا آخر عمر شما را از مصرف هر دارو یا تقویت‌کننده‌ای بی‌نیاز خواهد کرد.

چرا هزینه کاشت مو در ایران کمتر از سایر کشورها است؟

در حال حاضر تعداد زیادی مرکز زیبایی در ایران در حوزه کاشت مو فعالیت می‌کنند؛ به همین دلیل برای جذب متقاضیان، خدمات خود را با قیمت مناسبی ارائه می‌دهند. بنابراین بر خلاف تصور اشتباهی که در میان برخی از متقاضیان جا افتاده است؛ این ارزان بودن خدمات به معنای بی‌کیفیت بودن آن‌ها نیست.

هزینه کاشت مو چقدر است؟

هزینه فرایند بسته به تعداد مو های پیوندی، جلسات درمانی، وسعت ریزش مو، مهارت پزشک و کلینیک درمانی متفاوت است. به طور معمول، مردان به ۱ تا ۳ جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

آیا هزینه کاشت مو برای خانم‌ها از آقایان کمتر است؟

جنسیت ملاک تاثیرگذاری بر روی هزینه تمام شده کاشت مو نیست. بسته به اینکه الگوی ریزش موی شما چطور باشد و بخواهید به چه تراکمی دست پیدا کنید؛ این هزینه متفاوت خواهد بود.

نتایج کاشت مو چه مدت ماندگار هستند؟

در صورتی که پیوند مو به درستی انجام شود، نتایج آن دائمی خواهند بود. احتمال موفقیت این فرایند  ۹۰ تا ۹۵ درصد بوده و نتایج آن مادام العمر هستند.

اگر فردی نیاز به کاشت مجدد موها پیدا کند؛ آیا باید هزینه مشابهی را بپردازد؟

افراد به هر دلیلی ممکن است مجددا نیاز به کاشت مو پیدا کنند؛ در این صورت معمولا هزینه کاشت با بار اول تفاوتی نخواهد داشت. اما اگر شما هر دو مرحله کاشت را در یک کلینیک انجام دهید؛ احتمال دارد که تخفیف‌های خوبی را دریافت نمایید.

فهرست مطالب